Doktornő

2016.01.06 13:24

Történt pedig, hogy az újévben rejlő baci potenciál nem a gyereket, hanem az édesapját vette célba. A láz hirtelen jelentkezett, okozója leginkább a fáradtság lehetett, kérdés azonban nem volt, az ágyban párnák közt kúra kijárt az „öregnek”. A szigorúan betartandó pihenő közepette kisasszonyunk gondoskodó figyelme jól kezelhető alanyra talált. Noha a kórság, ahogy jött tova is illant, s a pihenés hamar teherré vált a család főjének, csemeténk tántoríthatatlannak bizonyult…

A másnapi levegőzésre szánt időt kategorikusan egyetlen tevékenységnek szentelte. Nem volt apelláta - nem kellett a labda, nem kellett a verseny, a torna - kitűzött célja szeme előtt lebeget. A Manka című kötet hatására könnyedén megtalálta a megoldást. Tudta mit kell tennie, s már készült is a gyógyulást ígérő fű főzet. Hozzávalók: papír pohár, olvasztott jég és hó, gondosan válogatott fűcsomók, kavics. Mindez csak úgy 'a la nature', durr bele.

Apa megmenekült! - villódzhatott kicsiny buksijában - s annak rendje módja szerint az orvoslást megkezdte. Doktor és paciens kiegyezett a foylamatban s anyának a félig formált mondatokat valahogy nem sikerült egész képpé alakítani… Hogy miért magyarázza életem párja körmeszakadtáig hogy ő már nem beteg, s az egészségesek nem szednek gyógyszert... Nem esett le mindaddig, míg nem lettem szemtanúja az egyezség szerinti utolsó procedúrának, mikor is doktornőnk kezébe vette a kanalat, a beteg pedig kitátotta a száját, amin az olvadt jég, hó, fű és koszos kavics keveréke IGAZÁBÓL apa szájában landolt….

Téma: Doktornő

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása